September 29, 2012

Antara Super Power Yang Aku Idamkan. Tapi Bukannya Kopi Super Power Tu.

Assalamualaikum… geng bas sekolah semua.

tadi tengah syok2 blogwalking… sekali tu terjumpa satu lagi blog kartun terbaru. nama blog beliau adalah are You a cErolian? (kalau salah tolong sesiapa betulkan? arigato) dan dalam entri terbaru beliau, ada dimuatkan kisah 6 super power yang beliau idam-idamkan. (klik sini)

jadi, bercakap soal super power ni… aku rasa semua orang musti ada cita-cita kan? if only this thing really exist. same goes to me. so… to make things short, aku nak perkenalkan beberapa super power yang aku idamkan dalam hidup aku.

1. Invisibility a.k.a halimunan. (hehehe… drooling.)

invisible manamat berguna time-time kritikal… di mana aku terpaksa bersembunyi dari ah long ceti haram. dalam masa yang sama dapat keluar jalan2 tanpa rasa takut ditangkap. hahaha~ (sesiapa yang dapat nampak orang dalam gambar tu maknanya korang pon ada kuasa invisible. huhu…)

2. Mata Mangekyou Sharingan & Rinnegan (nasib baik mata ada dua je. kalau ada tiga, dengan Byakugan aku nak sekali.)

obito sharingan & rinnegansesiape yang ada kedua-dua jenis mata ni kira dah tahap unbeatable lagi. (ye ke?) dan aku mampu meniru semua teknik dalam dunia ni. termasuk jugak dapat meniru semasa exam tanpa dikesan. muahahaha…

3. Kage Bunshin No Jutsu (di mana pilihan bukan lagi satu keperluan…)

kage bunshin no jutsubila tersekat dalam multiple choices scenarios, aku hanya perlu summon klon-klon aku untuk buat semua kerja tu. jadi, tak perlu pening kepala pikirkan pasal ‘opportunity cost’.

op·por·tu·ni·ty cost

Noun : The loss of potential gain from other alternatives when one alternative is chosen.

4. Self-Healing (sama ada macam Claire Bennet or Tsunade-sama)

senang, kalau luka ke cedera parah ke… teruk otomatik buleh heal diri sendiri. takyah kecoh2 nak carik hospital. jimat kos perubatan. (gambar tak disertakan sebab tak jumpa yang sesuai.)

.

.

.

.

.

ekceli ada banyak lagi… tapi tak elok la tamak2 sangat kan? kalau buleh aku nak ada kuasa psychic a.k.a telekinesis macam Jean Grey a.k.a Phoenix. pastu ada kuasa terbang or dapat teleport untuk memudahkan aku mengembara ke seluruh dunia tanpa perlu risau kos pengangkutan. and banyak lagi…

nanti ada masa, aku kasi story sampai habis. cuma setakat ni, memang 4 kuasa ni yang aku paling suka. sama ada kuasa yang memang semula jadi dah ada atau yang kena belajar, yang penting keempat-empat kuasa tu memang awesome!!!

sekian.

********

* tapi bila difikir-fikirkan balik… itu semua hanyalah dongengan purba kala, makanya aku pon kembalilah berpijak ke bumi yang nyata. mana mungkin ada super power dalam dunia ni… kan?

* kita semua adalah istimewa dan hebat… dengan cara yang tersendiri. sama ada kita nak kembangkan kehebatan tu atau tak, itu semua terpulang pada diri sendiri.

Haryz Khairuddin sign (5)

18 comments :

Aesya Zealous said...

aku nak jadi ironwomann !! (perempuan seterika) erkk

Haris Khairuddin said...

@Aesya Zealous
pompuan seterika?? nice... boleh la nanti aku bagi baju2 aku mintak ko tolong seterikakan. boleh x? huhu.. ;p

blog-tips-kurus said...

berangan tak sudah.. haha!

Anonymous said...

nak kuasa boleh menjadi raja dunia..maknanya orang seperti Obama pun mengikut arahanku..

Aujinz said...

ai ai ai.. aku dah boleh pikir, kau nak kuasa halimunan tue selain dari lari dari ceti haram.. wakakakaka

Haris Khairuddin said...

@Anonymous
rasanya kalau ko jadi Presiden Israel boleh kot. hohohoho.. gurau je.

@Aujinz
kalau dah tau tu diam2 sudah.. hahahaha~

Jna marcello said...

sy nak super power yg bole hilang2 ;)

Haris Khairuddin said...

@Jna marcello
boleh hilang2?? wah.. seronok la nanti main hide and seek. konfirm org xleh carik. huhu.. ;p

nazha anua said...

encek haris pelon cerita melyu yang baru keluar tu bertajuk Halim Munan tu ke?harap bukan..hehe

Haris Khairuddin said...

@nazha anua
memang tak la.. lagi satu, 'pelon' tu apa?? haha. ;p

Edy Fee said...

kuat sungguh pngaruh naruto nye ni

Haris Khairuddin said...

@Edy Fee
oh musti..setiap minggu memang dok tunggu episod Naruto keluar. haha..

Everything's Everythings said...

Tapi kalau ada sharingan macam mana kita nk manfaatkan kt zaman sekarang ni xD
Kalaulah aku ada rinnegan aku nak pergi serang Israel sana tu xD

Haris Khairuddin said...

@Everything's Everythings
banyak je benda kita buleh buat dgn sharingan.. cth paling simple, gunakan genjutsu kat cikgu2 suruh jgn buat test. hahaha..

pegi serang musuh Islam? oh, itu sudah semestinya.. create klon banyak2, pastu setiap klon tu ada dua2 jenis mata tu. pergh!! dah macam Madara pulak rasanye.. hoho.

Prince of Noob said...

nak super power mata leh tengok tembus dinding, baju, semua benda. nak skodeng senang tanpa rasa bersalah hehehe... done follow u bro - Noob

Haris Khairuddin said...

@Prince of Noob
terus terang nampak..?? lenkali kaver2 la sket kalau iya pon. hahaha.

tu la salah satu fungsi jadi invisible jugak. muahahaha.. >:D

Nick Nashram said...

style kot kalo ade baju invisble tu..tapi bahaya jugak masa lintas jalan..konpem kena langgar..hahah

Haris Khairuddin said...

@Nick Nashram
jangan la lintas time ada keta..? tu menempah maut namanye.. lol.

tapi memang stylo pon kalau ada baju invi ni.. hoho. ;p