December 26, 2011

I Shouldn’t Have Said That…

assalamualaikum. semenjak dua menjak bermenjak-menjak kebelakangan ni kalau korang perasan aku dah tak updet blog aku. sampaikan stat counter pon dah tunjukkan nombor ‘0’. haih… bukannye taknak updet, tapi minggu lepas aku memang betul-betul bizi. sungguh. tak bohong. packed giloz jadual aku dengan testnye, group esaimennye, individual esaimennye, presentationnye, kelas gantinye… kiranye betul-betul packed la aku minggu lepas. jadi, nak taknak terpakse la aku korbankan blog aku sekejap. kita kena utamakan yang lebih utama (tapi one utama tak termasuk dalam list), betul tak?

evendoh sekarang ni aku dah chillex sekejap, tapi tu tak bermakna ke‘chillex’an aku tu berpanjangan. sebab aku tengah dalam mode minggu belajar (study week) pulak, which mean my final exam is just around the corner. n I’m not gonna say much about this topic. biar la takdir yang menentukan segalanye… (cam haram!)

apa yang aku nak share kat korang semua ialah benda yang terjadi after my last presentation ari tu. waktu tu aku n kawan aku tengah borak kosong pasal presentation kitorang. so… ikuti conversation kitorang dengan kartun kat bawah ni. (important reminder: link borak kosong tu bukan link blog kawan aku tu. saje je aku letak link. nak kasi kalerful. hahah???)

i shouldn't have said that(tang mana sama ntah burung antu ngan setan. jauh sangat bezanya kot…)

so? paham tak korang semua? “sometimes the same joke with slightly different word used can give different meaning and totally different impact.” rasanye la… kot. tapi apepon aku nak mintak maap banyak-banyak, nak mintak ampun siap-siap kat semua kawan-kawan n ahli family aku kalau ada kata-kata aku yang buatkan korang terasa hati. sometimes I’m not meant to say those thing… tapi benda tu automatik terkeluar dari mulut ni… nak buat camane kan? (mungkin aku dapat dari genetik bapak aku kot… kot la kan? huhu. dah salahkan genetik pulak.)

sorry

********

* kadang-kadang kita tak sedar ada kata-kata kita yang buat orang terasa hati. n kadang-kadang ada tingkah laku kita yang buatkan orang tersinggung. walau banyak mana kesalahan kita sekalipun, jangan malu untuk mintak maap. moga hati kita akan tenang dengan kata maap dari orang sekeliling kita. peace…

* tapi aku sorang yng pemalu. so how? what to do? (pemalu la sangat… blah~)

HK sign (5)

11 comments :

Syafiq Ahadin said...

result pasum dah kuar, got 3.55 je. huuuu~~ yg dapat 4 rata ada 200 lebeh orang....wooo~~~~~~~~~~ sedih! i shouldn't tell that. haha!

Edy Fee said...

jgn smp misunderstanding smp gaduh sudah laa...

Haris Khairuddin said...

@Edy Fee
rasenye xde la smpi misunderstanding. tp takut gak woo..

Haris Khairuddin said...

@Syafiq Ahadin
alhamdulillah~ ok la tu. just pasni plan betul2 nak amik kos apa. better yang ko minat. all da best~ ;D

Syafiq Ahadin said...

hmmm, medic? tu yang 1st, tapi BIO dapat C. haha! tak minat!
then dentistry, kalau ada rezki.
kalau tak, insyaALLAH nak amek kimia! sebab kimia fevret subjek. memerlukan kefahaman dan takyah nak hafal. hehe!

Hanis Haziqah said...

betul tu. kadang2 tak sedar kita ada buat salah. huh. nak minta maaf tak susah actually. tapi nak mengaku kesalahan tu yang susah. :'(

Syafiq Ahadin said...

tak terfikir nak amek farmasi. tapi ye kan!!! hehe! insyaALLAH nak try survey pasal farmasi. tapi jadi lecturer pun best gak. jadi lecturer kimia. :)

Haris Khairuddin said...

@Hanis Haziqah
ye..nak ngaku salah tu mmg payah. nak pulak kalau x biasa buat. haih... ;p

Haris Khairuddin said...

@Syafiq Ahadin
kalau dah minat tu ikutkan je. better kita belajar benda yang kita minat. all da best..! ;D

zulfikar hazri said...

hahaha, aku pernah rasa situasi mcm ni.

kita rasa mcm kita tengah nak buat lawak sangat. sekali muka kawan kita toya...

pastu kita sendiri rasa, apalah yang aku duk ckp tadi..

Haris Khairuddin said...

@zulfikar hazri
pastu dah rase malu sendiri..huhu.