June 12, 2012

The Puzzle Of Friendship… Or Should It Be Relationship???

assalamualaikum sekali lagi aku ucapkan… korang pe kabor? ada baik? ka tada baik? kalau tada baik pon kasi baik juga… hoho.

baru-baru ni aku terjumpa satu poster yang dibuat rakan blogger jugak… pasal ‘Puzzle of Muamalat’ (hubungan sesama manusia).

puzzle of muamalat(diculik dari blog Temeterity… blog beliau best~!! sila la terjah…)

* dalam kehidupan ni, ada ramai orang yang aku jumpa. ada masanya, orang tu buleh ‘CLICK’ dengan aku. (kira jadi member kamceng la.) tapi ada jugak yang sebaliknya… (but they’re still a part of my life.)

* walaupun KELUARGA adalah tunjang dalam hidup aku, tapi SAHABAT (best friend) adalah pelengkap kehidupan aku. siapalah aku tanpa mereka-mereka ni. eiceh… (sebab tu, dua-dua golongan ni terlampau istimewa buat aku. jangan ada sesapa yang berani kacau… aku tembak kang. hohoho~)

* tapi ada masanya (ke setiap masa???), aku terlukakan jugak hati mereka-mereka ni. cause I’m just a mere human. a normal human being. aku-ini-manusia-biasa. (sebut macam kris dayanti dalam lagu aku wanita biasa.) just like the rest of us. selalu terbuat salah. selalu terbuat silap. selalu terlepas cakap. selalu kadanga2 ‘ter’mengumpat. makanye, aku memang takkan terlepas dari buat salah yang menyakitkan hati orang2 kat sekeliling aku. jadinye, aku nak mintak maap banyak2. walaupon ada yang taknak maapkan aku. (ada aku kesah?) aku memang sentiasa dalam proses untuk berubah. tapi jangan mengharapkan aku dapat berubah sekelip mata, macam tukar baju dalam filem hindustan tu. dapat tukar beratus kali dalam sekelip mata… ye tak? n aku jugak bukan malaikat… so, jangan expect melampau dari aku. nanti aku bagi tamparan menganak kang. (peace~)

itu je dari aku buat masa ni. ada idea lagi, nanti aku tambah. sekian, arigato~

HK sign (3)

7 comments :

Iffah Afeefah said...

ya, memang perlukan semua tu untk sesuatu hubungan

xkire la hubungan apepn

Haris Khairuddin said...

@Iffah Afeefah
yup..n semoga terpelihara hubungan yg sedia ada hendaknye..

Rosalia said...

nice entry ni :)

Haris Khairuddin said...

@Rosalia
haha. thanks...sebab sudi blogwalking. ;D

DzuLagiL said...

manusia itu mmg unik....

Edy Fee said...

mcm buat saf dlm solat jew

Haris Khairuddin said...

@DzuLagiL
manusia mmg makhluk paling unik..

@Edy Fee
saf dalam solat? lebih kurang kot.. huhu.