February 23, 2013

Kalau Semua Binatang Bulat Macam Belon…?

~Bismillahirrahmanirrahim~

Assalamualaikum warahmatullah guys. howdy-do?

siapa kat sini yang pernah terlintas dalam pikiran korang apa akan jadi kalau binatang-binatang semua jadi bulat macam belon? pernah tak… even sekali je pon? sebabnya aku ada tertengok satu video pasal binatang-binatang yang jadi bulat macam belon. kat bawah ni video dia. jom kita terjah sama-sama… zass~

5…

4…

3…

2…

1…

chomel je kan semuanya bulat-bulat macam belon…?

so… camne korang rasa? kelakar ke tak? bagi aku sangat kelakar. especially part cheetah tengah kejar buruan dia tu. chomel je masing-masing jatuh bergolek-golek.

oh… jap. masih ada lagi ke yang berukbeng dia lambat mengalahkan siput khinzir? ada ke? kalau ada kengkawan aku yang tak dapat tengok, aku nak selitkan barang sehelai dua aksi-aksi kiut-miut binatang-binatang ni. nak ke? ok, tunggu jap eh… satu… dua… tiga… ta da~

cheetah hanging on tree

tak cukup ke? ok… aku tambah lagi… jap eh~

cheetah & antelope

dan yang last sekali pasal haiwan pemangsa dalam air… jeng… jeng… jeng…

crocodile surprising zebra

rasanye cukup la kot… eh? apa-apapon korang tengok la video kat atas tu kalau nak dapat feel yang sebenar-benarnya, tiada yang benar melainkan benar-benar belaka. hehe… sekian, wassalam.

********

* memang dah sempurna dah ciptaan Allah ni. setiap kejadian ada fungsi dan kebolehan masing-masing. tapi siyes kelakar kalau sungguh la binatang-binatang ni bertukar jadi belon.

Haryz Khairuddin (9)

48 comments :

luqman zakaria said...

seriously mmg kelakar giler..yg zebra tuh pon xleh thn...tekejut kat buaya..semua terpelanting..dah macam ikan buntal dah semua..haha..camne boleh jumpe video nih?

Meyra John said...

http://meyrajohn.blogspot.com/2013/02/sky-skype-skyping-by-selalulalu.html Marilah join sini. :)

fiQ said...

hahahaha....kelakar kot!

Haryz Khairuddin said...

@luqman zakaria
ada kawan share kat fesbuk..

Haryz Khairuddin said...

@fiQ
memang aku tengok berkali2 pon still gelak jugak. tak tahan tengok cheetah n zebra tu.. ;P

cik kaki ketawe said...

hohoho...dah tengok video ni kat facebook...hahaha...memang kelakar giler lahh...hailaaa...dah macam apa je..comel je..ulang 3 kali tengok benda nu pun tak bosann...

nini said...

hahahaha...sume comel comel...rasa geram la plak....=p

Haryz Khairuddin said...

@cik kaki ketawe
tu la.. memang kelakar gilak. ;D

Haryz Khairuddin said...

@nini
kalau geram buat la jadi pet.. tu pon kalau betul2 ada la kan. hehe.. ;P

Aien Alien said...

sekor2 dah macam ikan buntal. comel pun ada. zebra tu kelakar je terperanjat sampai tergolek 4 kaki ke atas...hahaha

Haryz Khairuddin said...

@Aien Alien
yup.. memang kelakar gilak. buleh lak camtu kan? ;P

kopi pasta said...

bhahahahaha ini lawak!! ini bukan setakat bulat tapi kembung!! dh mcm rupa binatang yg boroi, pemalas nk bersenam...

Hasri Anis said...

memang lawak la :D kalau jumpa buaya camtu kan best.. haha.,

noor liyana said...

klu dah semua bulat mesti nak tangkap mangsa ambil masa nak berlari..hehe..klu kejar mengejar tengok siapa dulu yg sampai..ye dok..hehe:-)

Haryz Khairuddin said...

@kopi pasta
macam dipam2 je kan. memang seronok tengok kalau binatang camni. hehe.. ;P

Haryz Khairuddin said...

@Hasri Anis
cer try test pamkan angin dalam buaya kat zoo mesia. mana tau menjadi.. hahaha~ ;P

Haryz Khairuddin said...

@noor liyana
oh dah ada dah dalam video tu aksi kejar mengejar.. antara cheetah dengan antelop tu.. ;P

bukankosong said...

kah kah

chumil gilaks

tp aku rela kucing aku bulat,sedap peluk

Haryz Khairuddin said...

@bukankosong
memang best peluk kalau kucing tu bulat. tapi kalau bulat cam belon x berapa best la.. nanti asyik terlepas je. huhu.. ;P

Nick Nashram said...

kalo sume orang camtu pun best jugak.
mandi kat laut konpem x tenggelam..kekeke

Haryz Khairuddin said...

@Nick Nashram
susah pulak nanti nak jalan.. asyik berlanggar je dengan orang lain. huhu.. ;P

Anak Pak Muin said...

sume masuk angin dlm perut gamaknye..haha

eddy syrol said...

semua cute menatang2 ni =.='

Haryz Khairuddin said...

@Anak Pak Muin
ye la kot.. jenis binatang kembung perut gamaknye.. haha~ ;P

Haryz Khairuddin said...

@eddy syrol
ni betul2 cute ke?

4feet8 said...

hooyaaii.. comelnya. rasa nak peluk-peluk.. lepas tu nyanyi mcm fiona(dlm cerita SHREK) nak kasi meletup.. kihkihkih

Haryz Khairuddin said...

@4feet8
kalau cam binatang ni memang senang la nak meletup. hoho..

Meyra John said...

Mari join sini. ^^

http://meyrajohn.blogspot.com/p/jointhiscontest.html

http://meyrajohn.blogspot.com/2013/02/sky-skype-skyping-by-selalulalu.html

http://meyrajohn.blogspot.com/2013/02/tumblring-time-by-selalulalu.html

http://meyrajohn.blogspot.com/2013/02/mencari-blogger-and-instagrammer-yang.html

Thanks. ^^

the malay male said...

nampak sgt comel

Haryz Khairuddin said...

@the malay male
nampak je la comel kan? huhu.. ;P

Fendy said...

cute je semua....haha

Haryz Khairuddin said...

@Fendy
cute kan? jom buat kat binatang betul.. hahaha~ ;P

محمد رازيق said...

comel je bile binatang2 ni duq tukaq jadi belon. hehe

Ieta Mat Saad said...

hehe... done follow sini dan networked blogs. Terima kasih ya sudi follow blog sy

misz aisya said...

kelakar giler! seolah2 diorang tu haiwan yg diternak sbb cukup makan dan malas. sbb tu jd gemuk gedempol.

plg xboleh blah, part buaya trtonggeng dlm air. kihkihkih

Razil Tahir said...

gila comel... camner la kalau lipan kan? mesti comel.. hahahah

MK Kimi said...

tergelak aku dipetang jumaat ni.haha! lawak seyh!

Haryz Khairuddin said...

@محمد رازيق
lagi chomel kalau binatang betul kita tukar sungguh jadi belon.. hoho. ;P

Haryz Khairuddin said...

@misz aisya
kan... kelakar gilak. buleh lak sampai tertonggeng camtu. hoho. ;P

Haryz Khairuddin said...

@Razil Tahir
so xnak try buat eksperimen betul2 ke? tapi... kenapa lipan?

Haryz Khairuddin said...

@MK Kimi
aku setiap kali tengok jadi tergelak.. siapa la punya idea ni kan? hahaha.. ;P

Gee GTG said...

salam..

saya sangat percaya.. mereka semua bakal kena penyakit kencing manis dan jantung.. sebab obesiti..kikiki

Haryz Khairuddin said...

@Gee GTG
oh.. mereka terhindar dari obesiti sebenarnya. sebabnya dorang hanya perlu dipam dengan angin secukupnya je. hahaha.. ;P

Nana Liena said...

comel jgak..macam buntal.. :)

Haryz Khairuddin said...

@Nana Liena
musti ikan buntal jeles kalau banyak sangat binatang sama rupa macam dia. huhu.. ;P

Encik H said...

okey..untuk menjawab soalan dalam perenggan pertama tu, jawapannya ialah tak pernah..aku xterfikir pun kalau haiwan semua bulat macam belon..not even once..hehehe

tapi bila tengok video ni, memang lawak..hahahahaha

Haryz Khairuddin said...

@Encik H
cuba bayangkan pulak kalau binatang kat zoo dalam Mesia ni pulak yang bulat2 macam belon?? err...

Mr. Doctor said...

Kah kah terbalik2 zebra tu.. Boinkboinkboink