September 2, 2012

Woit Mood Blogging? Mana Kau Menyorok Hah…???

Assalamualaikum & salam sejahtera. salam kemerdekaan jugak buat rakyat malaysia. dah 55 tahun dah kita merdeka rupanye. MENDEKA!! MENDEKA!!

don't judge me

1. jangan tanya apa kaitannya gambar kat atas ni dengan tajuk entri aku ni? aku pon tak pasti sebenarnya. hoho… tapi kan, aku macam dapat rasa ada ‘chemistry’ antara diorang berdua ni. so aku letak je la kan. (ok x reason aku ni? pffffttt…)

2. ada sesapa boleh bagi idea tak macam mana nak carik balik mood blogging? ntah mana la dia dok menyorok. puasa aku carik… habis satu rumah aku tunggang-langgangkan. tapi tak jumpa jugak. any suggestion?

3. hanya sebab hidup kita berbeza dari orang lain, jangan terus2 kita kutuk dia. kita tak pernah tau perasaan orang walaupon kita ni best french forever atau suami isteri yang bahagia. (itu bagi aku la…) sebabnya perasaan kita semua adalah rahsia Ilahi. betul tak?

4. seronok kadang2 tengok orang yang sentiasa happy. tak tergugat sikitpon dengan masalah yang diorang hadapi. only God knows how suffer they are to endure the pain. but yet, they can still put a big smile on their face. how I wish to learn from them… (aku kena berguru dgn dorang ni. please master… lemme be your apprentice.)

5. orang bijak pandai pernah cakap, berkata jujurlah biarpon ianya pahit. tapi, dalam dunia sekarang ni aku tak pasti masih relevan ke tidak pepatah ni? bila mana kita cuba jujur, orang akan amik kesempatan atas kita. entah la… mungkin aku saja yang belum ketemu. kadang2 Tuhan memang sengaja letakkan kita di tempat yang salah, pada masa yang salah dengan orang yang salah kan?

========================================================
“… Aku bukanlah yang terbaik di kalangan kamu. Jika kamu dapati aku berada di atas kebenaran, maka ikutilah (bantulah) aku. Dan jika kamu dapati aku berada di atas kebatilan, maka perbetulkanlah (halangilah) aku.”
-Saidina Abu Bakr as Siddiq radhiallahu anh-

HK sign (8)

4 comments :

Edy Fee said...

pnat kot..amik masa rehat dlu

Solihin Zubir said...

haha.. aku pun mood blogging agak ke laut skrg ni..

kdg2 tu rsa mcm nk pencen ja.. heheh.. sibuk dgn life.

Haris Khairuddin said...

@Edy Fee
tu la...aku tgh amik masa la ni. tp sampai ke laut jadinya. hahaha.

Haris Khairuddin said...

@Solihin Zubir
pencen? aik..xkan dah nak amik VSS kot? x rock la brader. hahaha..
ala..bg aku blogging ni part time je, bukannye full time pon.