July 6, 2012

Minggu Pertama Di Tempat Baru…

Assalamualaikum n salam perpaduan geng… (peace) (=.=)v

working senang cerita, aku sebenarnya baru je start internship a.k.a praktikal n aku dimasukkan under logistics department. kat satu syarikat yang bertempat di area key ell jugak. di salah satu kompleks beli belah terbesar kat mesia ni. (musti korang pelik kan? boleh ke praktikal kat shopping mall??? haaaa… lu orang try carik sendiri. ;D)

dizzy sebab kenapa aku tak updet awal2 padahal aku dah janji ari tu? sebelum tu aku nak mintak maap dulu siap2. hal ini disebabkan baru first time aku berpeluang merasakan kehidupan orang2 yang dah bekerja. n baru aku faham sefaham-fahamnya kenapa setiap kali my brother n sisters balik rumah, muka dorang sangat kepenatan n keletihan. ada tu yang sampai2 rumah je terus tidur. penat gile weyh. siyesly, first day aku masuk kerja ari tu, balik2 rumah je aku dah rasa otak aku weng @ bengong jap. rasa cam bengong tahap gaban la kiranya. lagi teruk dari yang aku rasa setiap kali habis jawab exam paper aku.

sleepy lagi satu, yang kelakarnya… boleh pulak aku tertidur time kerja. ye la, biasa time student dulu aku musti akan tidur after zohor. boleh pulak terbawak2 dalam dunia pekerjaan. hoho…

n terkini, baru aku tersedar yang kebanyakan ‘seluar kerja’ aku dah makin mengecil. ada yang senak bila aku pakai. hehe… adakah seluar2 tersebut ada mekanisma yang boleh mengecutkan diri masing2? hurm… I wonder. (hoho… taknak mengaku dah gemuk tu. haha… bukan gemuk la, tapi makin membesar je.)

ate too much

sekian dulu dari aku. bila aku tak penat or… tak bizi aku tulis lagi panjang2. kalau tak terpaksa la aku biarkan bersawang blog aku ni. huhu.

doakan aku berjaya teruskan kehidupan bekerja a.k.a berpraktikal aku ni sampai ke hujungnya.

********

HK sign (10)

7 comments :

syazana amira said...

seyes penat bila keja.. even tak buat apa pun kat ofis balik ja mesty rasa letih.. sampai kadang2 tengok tv pun mata pejam.. hahaha

Haris Khairuddin said...

@syazana amira
tu la pasal. setiap kali sampai rumah rasa nak terus naik atas katil je. huhu..

lain rasanya student life n working life ni.. ;)

Edy Fee said...

hahaha kompom rasa rindu zaman blaja lagi dr skrg.hehe takpe kejap je kan internship

Edy Fee said...

cari update baru lg

Aesya Zealous said...

hahahaha hai gemuks. welcome to da club!!

Haris Khairuddin said...

@Aesya Zealous
haha.. ;D
nak kena isi apa2 form dulu ke utk join da club?? haha~

man said...

tempat baru..
kenalan dan pengalaman baru.