April 12, 2012

My Ambition…??? What You Guys Wanna Be?

Assalamualaikum… n good day to you guys. (ceyh… cakap mat salleh pulak dia. hewhew. ;P)

bercakap pasal ‘ambition’ ni atau ambisi kata orang zaman sekarang & cita–cita kata orang dolu–dolu… aku rasa korang semua masa kanak–kanak ribena dolupon musti ada cita–cita gak kan? tak banyak satu musti ada kan? jangan nak boraklah… macam tu jugak dengan aku.

ambition this cute and adorable kitty was drawn by Miao & WafuPafu Comic Blog | Cuteness Overdose!

percaya atau tak, dulu time aku kanak-kanak ribena cita-cita ooppss… amibisi aku nak jadi doktor. wakakaka… mau gelak-guling-guling-pecah-perut aku. ada ke muka aku layak jadi doktor? (kalau xtau, tengok je gambar profile aku tu. tu la aku… percayalah~) tak layak sungguh. huhuhu~

sebab utama aku nak jadik doktor adalah… aku suka sangat main ‘bedah-bedah’. (ye la, orang duduk rumah burung apa lagi boleh main kan? nak keluar depan belakang kiri kanan semua jalan raya.) habis semua patung kat rumah aku bedah. dah tu, masukkan kapas banyak-banyak, takpon buang ‘isi perut’ patung tu. then, jahit sesuka hati balik. hasilnye, korang fikir-fikir la sendiri…

tapi bila aku dah besar sikit… dah masuk Form 4, baru aku sedar subjek Biologi is not one of my favorite subject. memang tak minat kaw-kaw punyer. kira tahap dewa ultra langit ketujuh la gamaknye. jadi, setiap kali exam kalau lulus tu dah kira bertuah sangat la… walaupon benda tu sangat rare. (tapi nasib baik tak merosakkan result SPM aku. alhamdulillah~) so, nak xnak kena la tukar ambisi aku. what to do…?

jadi, sekarang ni aku nak tanya kat korang semua… apa ambisi korang time kecik-kecik dolu? n masih sama ke sampai korang dah besar bagak sekarang ni? jawab, jangan tak jawab… huhu~

sekian.

********

* aku sekarang ni masih cloudy lagi apa aku nak buat bila abis belajar nanti. mungkin aku belum masuk dunia pekerjaan sebenar kot. so masih tak berapa nak clear lagi view aku.

* cute tak miao-miao tu? sebab beliau cute sangat la makanye aku buat entri ni.

* ok. nak gi tengok Liga Ilmu. debat antara Imam Muda & Ustazah Pilihan…

HK sign (5)

6 comments :

Edy Fee said...

aku pon bila dh blaja biology...ase myesal sebab bukan aku minat pon

Haris Khairuddin said...

@Edy Fee
ntahnye. nasib baik sempat sedar time skolah dulu. kalau tak.. =(

Hakimy Zamri said...

good luck bro !! :D aku pon tak pasti dgn cita2 aku..hewhew

Haris Khairuddin said...

@Hakimy Zamri
xpe..asal nampak samar2 pon jadi la. ;p

Mr Lonely said...

visiting here~ =D

Haris Khairuddin said...

@Mr Lonely
thanks for dropped by... nice blog you have btw. ;D