January 1, 2012

2012 Membuka Tirai Baru. But… I’m Still Me

assalamualaikum.

sebelum terlambat, aku nak wish jugak “SELAMAT MENYAMBUT TAHUN BARU MASIHI 2012!!!” harapnye korang malam semalam sambut dengan bende berpekdah la ye… contohnye macam pergi dengar tazkirah dari ostad2 dan ostazah2. takpon dari imam2 mude ke… kan? (macam malam semalam Ustazah Siti Norbahyah datang kat tempat aku n Imam Mude Asyraf kat Dataran Shah Alam kan.) so, happy new year guys. tapi yang tengah nak final exam tu ingat2 jugak kat paper2 korang tu. toksah nak celebret gempak2 sangat. pas abih final exam nanti kita celebret la puas2. (aku cakap camni sebab aku tengah nak final exam ni. lagi 2 minggu. so takleh nak main tembak2 bunga api cam kat klcc tu. waaaa…!!!)

celebrate with friend

aku bile masuk tahun baru (tak kira la tahun masihi atau hijrah), aku selalunye akan terkenang balik peristiwa2 yang berlaku dalam hidup aku. (ekceli tak tahun baru pon aku selalu pikir gak natang alah ni. dah takde bende nak pikir kot…) tak kesah la yang manis atau pahit, yang suka atau duka, yang menyakitkan hati or yang menggumbirakan hati… semuanya akan rewind balik dalam otak aku ni. tapi kan… yang tak berapa nak bestnye, dalam banyak mase dan keadaan aku lebih banyak flash back bende2 yang sedih, pahit or menyakitkan hati. mungkin dah personaliti aku macam ni… kot.

jadi dalam blog berhabuk n bersawang aku yang tak berapa nak fames ni, aku nak susun jari2 tak berapa nak runcing aku ni nak mohon maaf banyak2 kat semua orang yang aku ada dan pernah buat salah. tak kesah la salah kecik ke salah besar. yang gaduh2 mesra sampai yang putus2 kawan n dah tak bertegur sape. kiranye dengan sumorang la aku nak mintak maap ni. (hopefully ada yang sudi maapkan aku. n kalau ada yang aku mintak maap face-to-face, bring it on! muahahaha…!! sila PM aku. kite wat apoinmen. n satu lagi, sebarang surat-menyurat takkan dilayan. hohoho.)

I KNOW I’M NOT BEING THE BEST THAT I COULD TO ALL MY FRIENDS. SO I SINCERELY HOPE FORGIVENESS FROM MY FRIENDS OUT THERE…

********

* aku ade dengar sabda Nabi SAW, “mana2 umat Islam yang bergaduh n tak bertegur sape lebih dari 3 hari, solat mereka tergantung2 di langit. tak kira la sape salah n sape betul, solat dua2 orang tu akan tergantung2. n kalau mati, dua2 tak cium bau Syurga.” nauzubillah. (takutnye. buat amal banyak2 n penat2 tapi Allah SWT tak terima sikit pon.)

* WARRRGGGHHH!!! aku tak caye aku dah masuk tahun baru!!! TIDAK!!!! nehi nehi… kabinehi…!!! kejap gile aku rase dok dalam 2011 ari tu…! this just a dream rite…??? rite??? rite guys…??? (lol. mode takleh terima kenyataan dah makin tua… hahaha~ sila jangan gelak.)

HK sign (6)

6 comments :

Syafiq Ahadin said...

hahak3! ampun juga!!! hehe! happy new year, harap dapat jumpe minta spend....

Syafiq Ahadin said...

ahahaha! new year, new header, new blog, new...semua la new... yang lama cume perangai. budak2...

Edy Fee said...

slmat thun baru....diri kita kne ade yang perlu diubah n dikekalkan...tambah baik...hehehe all the best in 2012

Haris Khairuddin said...

@Syafiq Ahadin
lek la bro..dak laki lambat matang. biar perangai cam budak2 pon. baru fun~ ;p

Haris Khairuddin said...

@Edy Fee
yup..sokong 140%. ;p

fendi razali said...

happy new year gk... maafkan aku gk sbb slalu je wt masalah bagai...